PISMO PREVARENOJ DEVOJCI   
Znam da ti je bolno svako jutro kada pomisliš da se sada ljubi sa drugom,ali isto tako znam da će bol proći brže ako ne napraviš neke početničke greške svake prevarene  i poslušaš savete zasnovane na ispovestima  desetine hiljada prevarenih devojaka koje mi pišu.
Drugaricama posle prvog ispovednog razgovora  zabrani da te pitaju kako si ,da ga spominju i prikupljaju podatke o njegovom novom životu.Tvoj bol zbog prevare neka bude tvoja najintimnija stvar ,a ne tema za prosipanje pameti drugarica-psihologa amatera.Ne slušaj ih ako ti kažu da treba da napraviš kompromis ,oprostiš ili da se svetiš.Oproštaj je samo lepša reč za odloženi kraj,osveta nikada nije dostojanstvena,a dama si samo ako dostojanstveno podneseš i poraz.
Nemoj preljubniku da dozvoliš da ti priča  zbog čega je i kako počeo da vara. Znatiželja nije dobar saveznik onoj koja gubi .Što se više budeš bavila detaljima njegove prevare duži će biti put tvog ozdravljena.Ne muči sebe pitanjem zbog čega nisi bila  dovoljno dobra za njega,ne razmišljaj šta sad njoj govori o tebi i ne pomišljaj da ćeš pobediti  ako ga vratiš sebi.To bi tek bio tvoj istinski poraz jer bi vas uvek u krevetu i mislima bilo troje.I ne raspituje se o toj drugoj i ne zagorčavaj joj život jer nije ona kriva što se pojavila već on koji ju je primetio i poželeo .To se ne odnosi na situaciju kada da je ta “nova” tvoja drugarica.
Ne okreći glavu ka prošlosti,izađi iz kafane kada čuješ vašu pesmu i ne očekuj da ti sreću donese njegov povratak.Novi početak je uslov tvoje sreće. Ne veruj psihologu koji ti kaže da je prevara kriza koju treba prebroditi i oprostiti ako postoji ljubav.Prevara je izdaja,bezobrazluk i znak da je sviran kraj utakmice.Kada si prevarena produžeci se ne igraju i ne pucaju se penali!Umesto deset seansi kod psihologa uplati godišnju članarinu u plesnom klubu.
Ne pokazuj nikom koliko ti je teško već obuci haljinu „na jedno rame“,stani na štikle i idi sa sjajem u očima na mesta na kojem neće biti ni njega niti zajedničkih prijatelja.Časti sebe zorom u kojoj ćeš nekog novog zavodljivo  pogledati ispod pramena kose.Nisu u pravu oni koji tvrde da ne treba posle raskida uletati u novu vezu.Ako je uzrok kraja prevara onda je novi udvarač bolji lek za poljuljano samopouzdanje od „bensedina“ i alkohola.
Ne razmišljaj o letovanjima na kojima ste bili srećni ,o onom divnom početku kada ste se po celu noć dopisivali ,o njegovom pogledu koji je imao dok je govorio „ne bih te menjao ni za milion drugih žena“.U trenucima najveće tuge prisećaj se koliko je ponekad  bio dosadan ,drzak ,nepravedan i grub.Ne traži od njega da ti vrati  minđuše koje su ostale u kolima , pare koje si mu posudila ,ne odgovaraj na pozive njegovog najboljeg druga.Nestani iz njegovog života kao što si nestala iz njegove glave u momentu kada je poželeo drugu,a tebe slagao da se na telefon nije javljao jer je zaspao. Ne proveravaj kod njegovih drugova koliko te je sve vreme lagao i opsuj ih ako ti kažu da si ga ti  pomalo „gušila“ svojom ljubavlju i probala da pretvoriš u papučara.Izraz papučar su izmislili muškarci koji nisu voljeni da bi ponizili srećno zaljubljene drugare .To ponižavanje je uništilo milione srpskih brakova i veza.
Glavnoj junakinji mog novog romana je tragedija u dvoje lepša od samoće,ali ti si mlada i nemoj dozvoliti da bude i tebi.Bolje je na obali reke laži biti malo sama nego plivati kroz taj mulj lažnih oproštaja i neprestanih sumnji.

1 Komentar

  • Zerin Posted 25/07/2017 01:50

    Аmin!

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *