PISMO LICEMERU KOJI JE VIDEO PITONA NA RTS-u

Ti do juče nisi znao da postoji RTS 3 ,a šokirala te scena golih piša koje se njišu u ritmu sirtakija na otvaranju BITEF-a !Da budem iskrena,nisam ni ja pristalica mlaćenja polnim organima po frekfencijama nacionalnih televizija,ali s obzirom na šok koji je nekoliko glumačkih pitona izazvao ne mogu da se načudim kako je uopšte došlo do situacije da dok Maca diže suknju ti gledaš RTS 3.Srećna je zemlja u kojoj  je piša na ekranu glavna tema! U zemlji slepih jednooki je kralj!Lepo je napisao u jednom tekstu Jan Fabr reditelj predstave koja je izazvala skandal.Što skandal? Licemer je video pitona ? Nečega se uplašio?! Toliko da je počeo da citira poučne misli vladike Nikolaja na portalima tabloida?!
Piton je uvek bio štićen svim silama u srpskoj javnosti,pa je narodska reč za penis izbačena  „kao nešto što se ne sme ni spominjati“  iz Srpskog rečnika Vuka Stefanovića Karadžića.Da li pitona ove nedelje u srpskim medijima štitiš ti koji prolaziš kroz crveno dok bleneš u bilborde na kojima nage žene reklamiraju čizme,voliš stranice u novinama gde su pored fotografija golih devojaka političke I sportske opaske,ti kojem se ohladi večera dok merkaš dekolte voditeljke I odlaziš u onaj restoran u kojem hostesa ima haljinu širine selotejpa?
Zašto tebi prikazivanje pitona vređa moral,a  nago žensko telo prihvataš u svim oblicima medijskog , marketinškog I umetničkog eksploatisanja? Da li si ti onaj koji posle citiranja mudrosti vladike Nikolaja na portalu tabloida sa velikom znatiželjom klikće na tekst da vidi kome je Maca pokazala šta ima ispod suknje?Isti onaj koji pred kćerkom šetaš u pocepanim gaćama sa flašom piva,gledaš porniće dok te noćima neljubljena žena čeka u krevetu, ideš na posao neispavan jer si cele noći čekao da se u “Parovima” desi neka tuča posle seksa?
Da li si zgrožen scenama silovanja u „Olimpu“  baš ti koji dobacuješ devojčicama pred kapijama gimnazija i pratiš instagram maloletnica iz komšiluka? Ti koji dozvoljavaš kćerki da sa četrnaest godina nosi porno platforme,a gutaš knedle i lupaš vratima kada se u kući spomene reč menstruacija?
U zemlji slepih jednooki je kralj!Ali, mi nismo zemlja slepih,već si ti jednooki koji razgorači  oči kada  neko ima veći.
Davno je to bilo kada sam na velikom odmoru sa drugaricama pričala o epizodi “Poletarca” u kojoj je prikazan porođaj.Mama I tata su popodne listali štampu I prepirali se,da ja I brat ne čujemo,da li je ispravno na tv ekranu prikazati kako deca dolaze na svet.Bila je to senzacija za tada vrlo pristojne medije I vrlo pristojne jugoslovenske porodice. Iskreno,od one scene porođaja u “Poletarcu” navukla sam strah kao devojčica I tvrdim da je nije trebalo prikazati .Ali danas,u zemlji gde više stanovnika prati dešavanja u međunožju neke Mace nego stvaralaštvo Zdravka Čolića  licemerno je uzvikivati: O,glumac je u grčkoj tragediji bio go i videla mu se piša!
Posle ovih petnaest godina mlaćenja I prazne slame I pitona ne znam ni zašto baš večeras tebi pišem,a ni zašto se sad baš setih omota onog albuma Riblje čorbe na kojoj davljenik podiže tri prsta. Da,Bora Čorba je pevao „Zašto uvek kurcu sviram“.Poslušaj pesmu,ako već ne umeš da je napišeš,jednooki!Evo,slušam i ja i zatvaram oči.

1 Komentar

  • Jezdic zagorka Posted 28/09/2017 19:15

    Svaka cast.svaki blog vam je divan citam i zakljucujem ako postoji idealna zena to ste vi

Dodajte komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *